Shari Lapena: Hyvä naapuri

Olen tässä pidellyt syysflunssaa ihan pitkän kaavan kautta ja välillä makoillut sohvan pohjalla työkseni. Hyvä naapuri oli loistava löytö juuri ennen kaatumistani, sillä flunssan pahimmassa vaiheessa tarvitsee jotain helpompaa. Shari Lapenan Hyvä naapuri on siis trilleri tahi psykologinen sellainen.


Pariskunta menee naapuriin bilettämään ja jättää vauvansa siksi aikaa nukkumaan kotiin. Lapsenvahti on perunut ja vanhemmat päättävät vastentahtoisesti jättää vauvan yksin puoleksi tunniksi kerrallaan ja vauvamonitorin turvaan. No arvata saattaa, että huonostihan siinä käy ja vastassa on lopulta tyhjä sänky. Siitä alkaa hermoja riistävä kiristely, kun Lapena pyörittää lukijalleen useita vaihtoehtoja, mikä vauvan kohtalona on. Kaikki voivat olla syyllisiä, kuten aina mysteereissä on tapana. Pahuus asuu meissä kaikissa.

Kirja etenee nopsaan ja tosiaan flunssaiset aivoni viihtyivät ihan hyvin. Kirjassa oli myös ärsyttäviä elementtejä, kuten sen loppu, joka oli ihan överi. En pidä övereistä lopuista. Eniten tykkään onnellisista lopuista tai edes tyylikkäistä sellaisista, vaikka surullinen tai traaginen olisikin. Övereistä, harvoin.


"Hän sanoo Jenningsille: "Kutsutaan ruumiskoirat.""

- Shari Lapena: Hyvä naapuri (2017, kirjastolaina, suom. Oona Nyström, Otava)

Kommentit

  1. Enpäs ole aikaisemmin kuullutkaan tällaisesta kirjailijasta. Nyt täytyi pistää oitis korvan taakse, jos vaikka tutustuisi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kirjagenre kiinnostaa niin eikun vaan! Mutta ei minusta mitenkään poikkeava teos trillerien sadossa.

      Poista

Lähetä kommentti